keskiviikko 1. heinäkuuta 2009

PERUSSYY PERUSUOMALAISTEN SUOSIOON

Ei ole rasismissa, ei ole ulkomaalaisvastaisuudessa, ei edesa herravihassa.

Perussyy on siinä, että PS on tämän päivän Suomessa ainoa poliittinen liike joka tosissaan- sisulla ja sydämellä - kantaa huolta vähäosaisista- ovat he sitten köyhiä, syrjittyjä, lapsia, vanhuksia, pienyrittäjiä, pienviljelijöitä tai keita muita tahansa joita rikkaat tai heidän vasallinsa tai tyly yhteiskunta on kohdellut kaltoin.

Sosiaalidemokraatit, Keskusta ja Vasemmistoliitto ihmettelevät miksi heidän kannatuksensa laskee koko ajan?

Näiden puolueiden susosio ei tule nousemaan niin kauan aikaa kun Keskusta pyrkii Kokoomuksesta ohi oikealta ja sosiaalidemokraatit eivät tohdi tehdä selvää pesäeroa Kokoomukseen myös kunnallisella tasolla.

Vasemmistoliiton ongelmana on erityisesti se, että oikeasti köyhän asialla he eivät ole vaan he keskittyvät edelleen suhteellisen hyvin ansaitseviin työntekijöihin.

Mutta kaikella muotoa siitä vaan, kyllä se meille sopii mutta niin kauan kun Kokoomuksen hännystely em. puolueiden toimesta jatkuu ja VL:n fokus on väärässä paikassa niin kauan aikaa meidän kannatuksemme kasvaa ja todellinen kilpailu alkaa vasta kun Keskusta muistaa köyhän asian ja sosiaalidemokraatit ja Vasemmistoliitto palaavat juurilleen.

Uskon kuitenkin, että tähän menee vielä useita vuosia, niin kuin meni siihenkin, kun SDP ja Keskusta retkahtivat Kokoomuksen kelkkaan - suuret laivat kääntyvät hitaasti ja kääntymisen edellytyksenä on, että on tahto kääntyä, mitä taas SDP:llä ja Keskustalla ei näytä ainakaan vielä olevan.

Vasemmistoliitolla on nyt meneillään etsikkoaika: jos P. Arhinmäen johdolla VL häviää vuoden 2011 niin luulenpa, että sen jälkeen ko. puolue siirtyy vapaaseen pudotukseen jonka seurauksena on vuoden 2015 vaaleissa törmääminen kolmen prosentin äänikynnykseen ellei sitä ennen tapahdu liittyminen SDP:hen.

Ja jos siis muutoinkin asetelmat pysyvät ennallaan niin Keskustan kannatus tulee seuraaviin vaaleihin mennessä putoamaan - nykyisellä vauhdilla - noin 17 prosenttiin mikä tarkoittaa pahimmassa tapauksessa kasnaedustajien määrän jäämistä 34:ään eli alimmalle tasolle lähes sataan vuoteen. Maalaisliitto sai vuoden 1917 vaaleissa 26 paikkaa.

SDP:n alamäki nykyisellä vauhdilla on myös sellainen, että paikkamäärä jää pienemmäksi kuin koskaan yli 100 vuoden aikana eli demarit menettävät nykyisellä vauhdilla viidestä kymmeneen eduskuntapaikka eli saavat - näin ennustan - vuoden 2011 vaaleissa 37 paikkaa.

Ja kun nyt aloin arvioida kannatuskehitysten valossa seuraavien vaalien tulosta niin näyttäisi siltä, että RKP:n uudelleen rasvattu vaalikone tuotta hyvinkin kymmenen - 12 paikkaa seuraavissakin vaaleissa.

Vihreitä voi nykytiedolla pitää varmana voittajana. Vihreiden kansanedustajien määrä seuraavassa eduskunnassa on 20 - 30 luokkaa.

Vasemmistoliitto pystynee parhimmillaan pitämään nykyiset 17 edustajaa mutta jos Arhinmäen taistelu " taivaan valtoja vastaan " ei onnistu niin VL:n edustajia nähdään Arkadianmäella 10 - 15.

Kokoomuksen tanssi voittojen tiellä ja hölmöjen huijaaminen on tullut tiensä päähän. Kokoomus on seuraavien vaalien varmin häviäjä. Se kuinka paljon Kok. häviää onkin sitten toinen juttu. Parhaimmillaan Kokoomus saanee 45 paikkaa ja jos kansalaiset avaavat silmänsä ja lähtevät sankoin joukoin vaaliuurnille Kokoomuksen kannatus jää 36 paikkaan eli alimmalle tasolleen yli 40 vuoteen.

Kristilliset ovat pärjänneet Päivi Räsäsen " kirjoittamilla " resepteillä hyvin ja kannatus on noussut pikku, pikku hiljaa niin, että vuoden 2011 ek- vaaleissa näyttäisi KD: lle olevan mahdollista saavuttaa 8 -12 paikkaa.

PeruSuomalaiset ovat nostaneet kannatustaan vuoden 2003 maaliskuun HS- gallupin 2 prosentista - virhemarginaali ylöspäin huomioiden 7 - 11 prosenttiin ja kasvu jatkuu, eli kilpailu vihreiden kanssa eduskunnan neljänneksi suurimmasta ryhmästä tulee olemaan kova. PS ja vihreät eivät kuitenkaan kilpaile toistensa äänistä kuin vain marginaalisella tasolla ja siinä mielessä niiden otattelu on aivan toista kuin esim. kolmen suuren puolueen jotka " kalastavat toistensa kanssa samoilla vesillä ".

Ja tässä vuoden 2011 eduskunnan kokoonpano ennusteeni mukaan:

SDP 37 - 7

KOK 36 - 14

KESK. 34 - 17

PS 33 + 28

VIHR. 26 + 11

VL 13 - 4

RKP 11 - 1

KD 10 + 3