sunnuntai 13. syyskuuta 2009

KUIN KIRJOITTAISI NIMENSÄ AVOIMEEN VEKSELIIN

aivan ensimmäiseksi lupaan sekä äänestäjilleni ja lukijoille, että -vähintään- lisään yhdellä tästä eteenpäin blogieni määrää per kuukausi.

Pääministeri vanhanen ehdotti meille Ruotsin mallia: eli puolueet ilmoittavat etukäteen- ja tässä tapauksessa kaikki ei sosialistiset- yhteisen halunsa yhteiseen hallitukseen.

Täysin älyvapaa esitys. Suomi on Suomi ja Ruotsi on Ruotsi. Ruotsissa porvarileirillä on varsin yhteiset käsitykset siitä minkä sisältöisiä päätöksiä pitää tehdä ja minkälaista linjaa vetää.

Mutta meillä, vaikkapa nyt PS:n ja Kokoomuksen - molemmat icke sosialisteja - näkemykset ovat ääripäissä varsinkin kun puhutaan vähäosaisista kansalaisista.

Nykykokoomuksen toiminnan lähtökohta on ahneus, ahneus ja vielä kerran ahneus.
Ennen Kokoomuksella oli ohjenuorana: koti, uskonto ja isänmaa, nyt tuo " kolmikanta " on muuttunut muotoon: ME, MYSELF and I.

Ja kun- jos käytämme perinteistä viitekehystä niin- perussuomalaisten sosiaalinen ajattelu ja linja on- mielestäni- pari piirua vasemmalla Vasemmistoliitosta niin miten ihmeessä voisimme sitoa kätemme jo ennen vaaleja viittomaan kansalaisia Kokoomuksen - varsinkin köyhille - taakoittaman kurjuuden kujan kulkijoiksi.

Vanhanen - parka - koittaa edelleen mennä , ainakin jollakin tasolla Kokoomuksesta oikelta ohi, mutta se ei onnistu, sillä silloin totisesti " putoaa maailman reunalta ".

Mistä tietää olemmeko me ensi eduskuntakaudella oppositiossa vai hallituksessa mutta sen tiedämme, että haluamme valita kenen kanssa olemme, meitä ei viedä kuin pässiä narussa, vaikka Vanhanen onkin alistunut Kataisen kuljetettavaksi.

Päivän aforismi:

" Poroporvari on henkilö, joka kohottaa menneiden aikojen luoville hengille ja marttyyreille muistomerkkejä niistä kivistä, joilla hän kivittää aikalaisiaan "

Atos Wirtanen

Palaan asiaan ainakin kerran tässä kuussa.

T: Seppo